De komende weken zijn we met de plusgroepen 6, 7, 8 en groep 4, 5 bezig met het thema bright ideas challenge van Shell. Het programma gaat over de 3 werelduitdagingen:
1. Iedereen moet toegang hebben tot schone en betaalbare energie
2. Iedereen moet genoeg eten te hebben
3. Iedereen moet genoeg schoon drinkwater hebben

In de eerste les hebben we het gehad over hoe je ook thuis kunt helpen bij het verbeteren van de uitdagingen. Zo gaan er nu kinderen proberen korter te douchen.

In de tweede les ging het over schone en betaalbare energie. We gingen een auto in elkaar zetten die kon rijden op zout water. Zout water is er genoeg op de wereld dus het zou een goede oplossing kunnen zijn voor de vieze brandstoffen die we nu gebruiken.

Op de foto’s kunt u zien hoe we bezig zijn met het in elkaar zetten van de autootjes. Daarna hebben ze met de groep een racebaan gebouwd waarin de auto’s konden rijden.

“ik vond het leuk om te doen. Als je grote auto’s op zout water kan laten rijden kunnen we het zoete water ergens anders voor gebruiken. Als je dit autootje groter kan maken dan kunnen we met zout water uit de zee de auto’s laten rijden.” Falco – groep 6

“we doen met de plusklas mee aan de bright ideas challenge. In de 1e les hebben we geleerd dat de fossiele brandstoffen opraken en dat er ook andere energiebronnen zijn. We gaan ook zelf energie besparen. Daar heb ik me vanmorgen nog aan gehouden en ik had dus 2 minuten onder de douche gestaan.” Luna – groep 8